ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» & ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ « ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Στις 28/02/2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητριών του τμήματος της Γ τάξης της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, στoν οικολογικό παιδικό σταθμό το «Το δέντρο» και στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ρεθύμνου «Μαζί μπορούμε». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Δημιουργική απασχόληση ΙΙ» και «Αγωγή βρέφους».

Με την άφιξη μας στον χώρο μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού κ.Γκούνα Μικαέλα. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία των οικολογικών σχολείων και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση μιας οικολογικής εκπαιδευτικής δομής. Έγινε αναφορά στις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού καθώς και στα προγράμματα που συμμετέχουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την γενικότερη φιλοσοφία και λειτουργία του σταθμού έχοντας ως κεντρικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά από την πρώιμη παιδική ηλικία. Τέλος, διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή λειτουργία του σταθμού αλλά και του τρόπου συμμετοχής των γονέων και της κοινότητας στις δράσεις του σχολείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του παιδικού σταθμού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΔΑΠ Αμεα όπου σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της δομής πραγματοποιήθηκε μια αποκριάτικη εικαστική δραστηριότητα κυρίως με την μέθοδο του κολάζ. Τα φιλοξενούμενα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες με τα υλικά της επιλογής τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και στο προσωπικό της βάρδιας που μας φιλοξένησαν στον χώρο τους.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Τσίρκα Μαρία ΠΕ87.09

Κόη Ελένη ΠΕ87.03