Μαθητές & Μαθήτριες

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή/επίσκεψη του τμήματος Β’ Οικονομίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, έγινε επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου με ξενάγηση από το προσωπικό της βιβλιοθήκης, όπου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, για το πως οι φοιτητές αξιοποιούν την βιβλιοθήκη, αλλά και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της βιβλιοθήκης πέραν της φοιτητικής κοινότητας, όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και μέσω της άρτια ενημερωμένης ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτει.

Οι σπουδαστές εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης και την πληρότητα των βιβλίων σε κάθε επιστημονικό τομέα. Τις σπάνιες συλλογές βιβλίων και το αρχείο παλαιών συγγραμμάτων. Εντυπωσιακό είναι το πλήθος των ψηφιοποιημένων συγγραμμάτων και επιστημονικών εγχειριδίων που υπάρχουν στη διάθεση των φοιτητών, αλλά και τα εκθέματα παλαιού τυπογραφείου και γραφίδων στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη, καθώς και τα προσωπικά του είδη και αρχείο.

Τέλος, η δράση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη επίσκεψη στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, καθώς και στο Τμήμα Οικονομίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, για το λόγο, ότι οι χώροι/τμήματα του Πανεπιστημίου ήταν υπό καθεστώς κατάληψης.

Μαρία Κολτσίκογλου ΠΕ80

Αθηνά Μουρτζανού ΠΕ80