Μαθητές & Μαθήτριες

Εκπαιδευτική εκδρομή Πέμπτη 18/04/2024 Β, Γ Ηλεκτρολόγων

Την Πέμπτη 18/04/2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των τάξεων Β και Γ Ηλεκτρολόγων του Εσπερινού Επαλ Ρεθύμνου, στο Αιολικό Πάρκο Κοπρινού. Το Αιολικό Πάρκο έχει ονομαστική ισχύ 7,2 MW και βρίσκεται στον Δήμο Αγ. Βασιλείου, Π.Ε. Ρεθύμνης. Αποτελείται από 8 Ανεμογεννήτριες τύπου Enercon E44, ονομαστικής ισχύος 900kW η κάθε μία. Το Αιολικό Πάρκο ηλεκτρίστηκε στις 23/12/2014 και τέθηκε σε  παραγωγή στις 1/3/2015. Η παραγωγή του ΑΠ είναι περίπου 20.000MWh/ετησίως που ισοδυναμεί μεσοσταθμικά με την ενέργεια που καταναλώνουν περίπου 3.500 νοικοκυριά ετησίως.

Αφού συγκεντρωθήκαμε στο ΑΠ σε υψόμετρο 710μ περίπου οι 2 τεχνικοί της enercon κύριοι, Σωκράτης Αυγενάκης και Γιώργος Λελεδάκης μας μίλησαν για την ασφάλεια και τις βασικές λειτουργίες του Πάρκου και μας έδωσαν κράνη και διακριτικά γιλέκα.

Ο τομεάρχης συντήρησης έργων της ΔΕΗ κος Κωστής Κοντουδάκης ήρθε από την Αθήνα ειδικά για την εκπαιδευτική εκδρομή του Σχολείου μας, ώστε να μας ξεναγήσει και να μας περιγράψει τη λειτουργία και παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος με τον κο Γεώργιο Λελεδάκη, ακόμη και στο εσωτερικό μιας ανεμογεννήτριας. Μαζί με τον κο Κοντουδάκη ήταν και ο κος Βασίλης Τζαγκαράκης προϊστάμενος της ΔΕΔΔΥΕ Ρεθύμνου για να μας εξηγήσει και αυτός με τη σειρά του τη διασύνδεση της παραγωγή με το ηλεκτρικό δίκτυο και τη μεταφορά του ρεύματος.

Ευχαριστούμε πολύ τον κο Κωστή Κοντουδάκη που έκανε το ταξίδι αυτό ειδικά για τους μαθητές μας!

Ακόμη ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον κύριο Βασίλη Τζαγκαράκη, ο οποίος ήταν σε όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές των Ηλεκτρολόγων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Ήταν εκεί να μας ξεναγήσει και να μας μεταφέρει τεχνογνωσία, χαμογελαστός και εγκάρδιος, έτοιμος να λύσει οποιαδήποτε απορία μας. Ζήσαμε μοναδικές εμπειρίες και μάθαμε πράγματα για την παραγωγή και μεταφορά της ηλεκτρική ενέργειας που λίγοι μαθητές ή φοιτητές είχαν ή έχουν την ευκαιρία αυτή. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Οι εκπαιδευτικοί

Γεώργιος Γρηγορίου ΠΕ83,

Κωνσταντίνος Κυρίτσης ΠΕ83, ΠΕ86